Nieuws
22 juni 2017
Drie verhalen van Leo Pleysier is klaar en gesigneerd. De prospectussen zijn op de post.

13 mei 2017
Buizerd van L.H. Wiener is klaar en gesigneerd, en de bestelde exemplaren zijn al op de post.

De volgende titel wordt Drie verhalen van Leo Pleysier, met tekeningen van Luk van Soom. Daarna volgt later deze zomer Parallellen, gedichten van Jean Pierre Rawie en tekeningen van Elisa Pesapane.

27 april 2017
Het boekje Een uniek exemplaar van het Diurnale Romanum van 1611 is vorige zaterdag voorgesteld op de algemene vergadering van de Vrienden van het Museum Plantin-Moretus. Voor geïnteresseerde niet-leden van deze Vriendenvereniging heb ik enkele exemplaren apart gehouden (20 euro + 5 verzendkosten). Er zijn ook tien in marmerpapier gebonden exemplaren (40 + 5 euro).

14 april 2017
Bloed van Arnon Grunberg is uitverkocht, onder meer door een viersterrenquotering in De Volkskrant.

23 maart 2017
Bloed is vandaag gesigneerd door Arnon Grunberg. De reeds bestelde exemplaren gaan morgen op de post.

14 februari 2017
De tekst van Bloed is gedrukt, nu de houtblokken.

27 januari 2017
Gisteren een lezing gegeven over mijn pers op het colloquium "Kunstenaarsboeken en bibliofiele uitgaven in België 1950-2015" in de Koninklijke Bibliotheek te Brussel. De tekst verschijnt later dit jaar in een themanummer van Le Livre et l'Estampe.

23 januari 2017
Leo Pleysier, Een jager in de sneeuw is uitverkocht.

17 januari 2017
Vandaag begonnen aan Bloed van Arnon Grunberg. Het wordt een gebonden boek van 70 blz. en met tien houtsneden en vijf gesneden sierletters door Nicholas Meersschaert.

8 januari 2017
Tussendoor gedrukt: Homo Sapiens van A. Marja, bij de honderdste geboortedag van deze dichter op 8 maart.

4 januari 2017
De komende dagen druk ik een herdenkingskaart die wordt uitgedeeld op de begrafenis van Anna Barnard, dochter van Benno Barnard, te Brede (Sussex) op zaterdag 14 januari. Daarna begin ik aan Bloed van Arnon Grunberg, met houtsneden van Nicholas Meersschaert.

26 december 2016
Het laatste drukwerk van 2016 is klaar en op de post: Het antwoord van A.L. Snijders.

21 december 2016
En nog een reactie op Der Pottwal: "Het is een druk geworden waarvoor je terecht gelukgewenst moet worden: het is een zeer harmonisch werk, de illustraties van de auteur passen zeer goed bij de teksten, en de omvang van deze laatste laat toe een zeer elegant boek te maken, waarbij formaat en dikte in fraai evenwicht zijn. De band is zeer geslaagd: wanneer men hem rechtop stelt, blijft hij overeind - een onloochenbaar teken van kwaliteit. Ook het binnenwerk is onberispelijk. W."

17 december 2016
Een reactie op het ontvangen van Der Pottwal : "Hoe mooi is dit boekje, zo bijzonder. Ik heb het nog niet gelezen, wel in gebladerd. Ik ben nieuwsgierig. Het ligt veilig weggestoken in de garage, klaar om de laatst overgebleven, nu nog volslagen onwetende, Ossemercts te verrassen op kerstavond. Er gaan tranen vloeien, zoveel is zeker. C."

13 december 2016
Mijn deelname aan de Beurs van Bijzonder Uitgevers in Paradiso was een succes, met veel belangstelling en bestellingen voor Der Pottwal. Hier enkele impressies van de beurs.

2 december 2016
Der Pottwal is klaar. De prospectussen gaan maandag op de post.

23 november 2016
Stukje in Knack Focus vandaag over Der Pottwal.

Voor het eerst sinds 2013 neem ik nog eens deel aan de Beurs van Bijzondere Uitgevers in Paradiso, Amsterdam.

20 november 2016
Der Pottwal is rond Sinterklaas klaar. Daarna volgt het kortverhaal Het Antwoord van A.L. Snijders, met een houtsnede van Isabelle Vandenabeele. Het boekje verschijnt in opdracht van Artistiek Bureau, en dus niet bij mij te koop.

9 november 2016
"De Morgen Boeken" had vandaag een stukje over Der Pottwal. Ondertussen heeft Marnix nog extra tekeningen gemaakt voor het boek.

3 november 2016
Bubb Kuyper veilt op 22 november een aantal vroege drukken van mijn pers, ik vermoed uit de collectie van Henk van Otterloo.

19 oktober 2016
Het volgende boek van deze pers wordt Der Pottwal, een nieuw, ongepubliceerd verhaal van Marnix Peeters, en door hemzelf uitgebreid geïllustreerd. Verschijnt eind dit of begin volgend jaar.

14 oktober 2016
Bibliogenetica of De Bloedlijn van het Boek van Peter Pelckmans is verschenen.
De tweede druk van de Winkelanekdotes van Hugo Boelaert is ook uit.

28 september 2016
De eerste oplage van de Winkelanekdotes is op, een tweede volgt spoedig.

23 september 2016
Het volgende boek van deze pers wordt Bibliogenetica of de Bloedlijn van het Boek van Peter Pelckmans. Het schetst het wedervaren van een door boekenzucht getekende familie. Een bloemlezing van Pelckmansen die aan hun boekenliefde ten onder gingen, passeert de revue: hun obsessie voor het boek domineerde hun doen en laten, vaak met desastreuze gevolgen voor hen en hun omgeving. Desniettegenstaande zou elke nieuwe generatie minstens één boekverslaafde opleveren: de boekengekte bleek een onafwendbare erfelijke belasting. Zelfde uitvoering als de Winkelanekdotes, met illustraties. Verschijnt in oktober.

11 september 2016
De eerste exemplaren van de Winkelanekdotes zijn klaar.

25 augustus 2016
Gedrukt in opdracht van het Museum Vleeshuis: twee lofdichten op de Antwerpse zeventiende-eeuwse handelaar Jacob Duart.

22 augustus 2016
Het volgende project van deze pers worden de
Winkelanekdotes van Hugo Boelaert, die 26 jaar lang het bekende Antwerpse antiquariaat Joyce Royce heeft uitgebaat. Dit boek verschijnt in september.

1 augustus 2016
Gebed zonder eind is klaar en gesigneerd, het prospectus gaat vandaag op de post.

12 juli 2916
Zweety van Tom Lanoye is uitverkocht.

1 juli 2016
Welgeachte Streuvels is klaar en de deur uit.

5 juni 2016
Na 27 jaar drukken en twee verhuizingen heb ik eindelijk tijd gevonden om mijn voorraad van De Carbolineum Pers te ordenen en op te ruimen. Meteen heb ik zeven grote dozen ongenummerde exemplaren en onverkoopbare titels uitgezuiverd en vernietigd. Het overschot staat nu netjes geordend. Er zijn heel wat titels boven water gekomen die officieel al lang "uitverkocht" waren. Ik heb er geen lijst van, maar de komende dagen zal ik deze website geleidelijk in die zin corrigeren. Wie nog eender welke titel zoekt, mag me altijd een mailtje zenden.

nieuw GRAFIEK FACSIMILE PROZA
POEZIE grafiek GELEGENHEIDSWERK UITVERKOCHTTerug naar de homepage