Nieuws
5 november 2020
De Lorelei en andere gedichten is uitverkocht, en de eerste oplage van 60 jaar antiquaar. Binnen enkele weken is de tweede oplage klaar.

22 oktober 2020
60 jaar antiquaar van Ton Kok is bijna klaar en verschijnt 1 november.

4 oktober 2020
Het volgende boek wordt 60 jaar antiquaar, de herinneringen van Ton Kok, de bekende Amsterdamse boekhandelaar. Het wordt een geïllustreerd boek van 176 bladzijden dat verschijnt in twee gebonden deeltjes, in foedraal.

2 oktober 2020
De luxe-exemplaren van Ik heb de zon zien zakken van Luc Boudens zijn uitverkocht.

18 september 2020
Zeven jaar geleden drukte ik in opdracht een klein boekje van Arnon Grunberg, in 20 exemplaren. Ik vroeg de uitgever 10 euro per exemplaar, wat achteraf bekeken, gezien mijn werkuren, te weinig was. En kijk nu. Het was een goede investering, voor iemand anders dan.

17 september 2020
Ik heb de zon zien zakken van Luc Boudens is klaar, maandag gaan de prospectussen op de post.

10 september 2020
Ook Arenberg Auctions veilt in oktober drukwerk van mij, uit de collectie van Marianne Delvaulx.

28 augustus 2020
In 1992 drukte ik Wonderland, een reeks van 33 tekeningen van Felix Timmermans, nog steeds niet uitverkocht overigens. De kinderen Timmermans, die toen alle vier nog leefden, vroegen, en kregen, tien "auteursexemplaren". Wat ik tot nu toe niet wist, is dat Clara Timmermans één of enkele exemplaren helemaal met de hand gekleurd heeft. Daar moet ze lang aan gewerkt hebben. Eén van deze exemplaren komt nu op veiling bij Marc van de Wiele.

17 augustus 2020
Vandaag begonnen aan de dichtbundel Ik heb de zon zien zakken van Luc Boudens, met lino's van Isabelle Vandenabeele. Klaar tweede helft september.

9 augustus 2020
De Lorelei en andere gedichten is klaar en de prospectussen zijn op de post.

29 juli 2020
Voor de tweede helft van 2020 staan nog op het programma: een nieuwe dichtbundel van Luc Boudens, Ik heb de zon zien zakken, met linosneden van Isabelle Vandenabeele, de tweede uitgave van het verhaal Joop, Jan en meneer Ginsberg van F.B. Hotz, met een nawoord door de eerste uitgever, Arne Steenkamp, en met illustraties van Stijn Felix, en tenslotte de memoires van de Amsterdamse antiquaar Ton Kok.

5 juni 2020
Het volgende boek van deze pers wordt : Heinrich Heine, De Lorelei en andere gedichten, in een nieuwe vertaling door Jan-Paul van Spaendonck.

1 juni 2020
Dank na dato is klaar.

21 mei 2020
Vandaag begin ik aan Dank na dato van Thomas Rosenboom, een opdracht voor antiquariaat en uitgeverij Artistiek Bureau en t.z.t. alléén daar te verkrijgen, niet bij mij dus.

Ik heb enkele tientallen oudere uitgaven permanent in prijs verlaagd.

15 mei 2020
De getikte toestand van Gerrit Komrij is uitverkocht.

30 april 2020
Een stem uit het koor van J.M.H. Berckmans is bijna klaar en dan kunnen de prospectussen op de post.

5 april 2020
De volgende uitgave van deze pers wordt het lange en ongebundelde gedicht Een stem uit het koor van J.M.H. Berckmans, met houtsneden van Nicholas Meersschaert. Het boek verschijnt in mei.

24 maart 2020
"Er is geen enkele hoop op beterschap." Arnon Grunberg interviewt J.M.H. Berckmans is uitverkocht.

17 maart 2020
Arnon Grunberg heeft "Er is geen enkele hoop op beterschap." Arnon Grunberg interviewt J.M.H. Berckmans gisteren gesigneerd en was zeer tevreden: "Eén van de mooiste bibliofiele uitgaven van mijn werk." De prospectussen zijn op de post.

8 maart 2020
Femke en Lobke gaan veldrijden van Marnix Peeters is uitverkocht.

23 februari 2020
In januari 2017 nam ik in de Koninklijke Bibliotheek in Brussel deel aan het tweedaags colloquium Boekkunst in België na 1945. Mijn bijdrage over de geschiedenis en de hoogtepunten van mijn pers is nu - eindelijk - gepubliceerd in Le Livre et L'Estampe. Voor de lol en voor de liefhebbers heb ik hiervan tien overdrukken gebonden in handmarmerpapier.

11 februari 2020
Een bloedloze zondag is maandag gesigneerd door Patrick Conrad en is klaar voor de verkoop.

4 januari 2020
Het volgende boek van deze pers wordt Een bloedloze zondag, een lang gedicht van Patrick Conrad over zijn moeder, met tekeningen van hemzelf. Het verschijnt vrijdag 6 maart. Meer nieuws volgt.

1 januari 2020
Vandaag verschijnt de roman Pelgrims van Peter Pelckmans.

15 december 2019
Momenteel werk ik aan de roman Pelgrims van Peter Pelckmans, van wie ik eerder Bibliogenetica heb uitgegeven. Ook deze novelle is een digitale productie. Ze verschijnt in januari 2020.
In de traditie van de picareske Bildungsroman verhaalt Pelgrims het tragikomische wedervaren van Frans Pelgrims, leerkracht op rust. Doorheen zijn reis naar het einde van de nacht ontstijgt hij de zinloosheid van zijn bestaan, zijn misère, zijn eenzaamheid en melancholie. Geen pelgrimage echter zonder verleidingen en verduringen.

3 december 2019
De antiquair is klaar, de prospectussen gaan vandaag op de post.

28 oktober 2019
Ter gelegenheid van de installatie van de werkkamer van Wannes van de Velde in het Museum Vleeshuis / Klank van de Stad heb ik Het werkkamer alfabet, of Het Wannes ABC gedrukt. Exemplaren zijn uitsluitend in het Museum te bevragen, niet bij mij.

17 oktober 2019
De gratis exemplaren van Vervangen minnaressen van Benno Barnard zijn op 15 oktober verschenen ; de 30 exemplaren voor de verkoop zijn inmiddels ook klaar.

30 september 2019
Het volgende boek(je) van deze pers wordt Vervangen minnaressen. Een inleiding tot de anglopedofilie van Benno Barnard. Hij is een verzamelaar van Engelse kinderboeken en geeft in dit geïllustreerde boekje van 48p. voor de eerste maal een inkijk in zijn collectie. Het verschijnt op 15 oktober.

2 augustus 2019
Ik verneem het overlijden van Bruno Vekemans, Brasschaats kunstschilder waarmee ik verscheidene boeken gemaakt heb, onder meer Lucifer van Benno Barnard en Een week uit het leven van Herman Brusselmans. Bruno leed al jaren aan myelofibrose en werd 67. Ik gedenk hem als een bescheiden, sympathiek en getalenteerd man die nog plannen had voor vele jaren.

27 juli 2019
Het volgende boek van deze pers wordt Bertken, een ongebundeld en vergeten verhaal van Stijn Streuvels uit 1904. In dat jaar interviewde Streuvels de honderdjarige Lucia Vlieghe uit Avelghem. Ze vertelde hem een bloederig volksverhaal uit haar jeugd, over de boerenmeid Bertken die in de kerstnacht overvallen wordt door twaalf inbrekers en hen alle twaalf de kop afsnijdt. Het boek wordt geïllustreerd met houtsneden en sierletters van Isabelle Vandenabeele. Verschijnt 1 oktober.

nieuw GRAFIEK FACSIMILE PROZA
POEZIE grafiek GELEGENHEIDSWERK UITVERKOCHTTerug naar de homepage