Nieuws
20 november 2017
Deze pers neemt deel aan de jaarlijkse Beurs van Bijzondere Uitgevers, in Paradiso, Amsterdam, op zondag 10 december van 13 tot 17u. U komt toch ook?

8 november 2017
De getikte toestand van Gerrit Komrij is klaar. De exemplaren van de intekenaars kunnen op de post.

29 oktober 2017
De tekst van de Winkelanekdotes. Herinneringen aan antiquariaat Joyce Royce van Hugo Boelaert wordt aangevuld met het "Afscheid van Hugo" dat Jeroen Olyslaegers heeft uitgesproken bij de afscheidsplechtigheid. Bedankt, Jeroen!

24 oktober 2017
Jeroen Olyslaegers meldt op Facebook het overlijden van oud-antiquaar Hugo Boelaert, van wie ik vorig jaar Winkelanekdotes. Herinneringen aan antiquariaat Joyce Royce heb uitgegeven, een gebeurtenis waar de toen al erg zieke Boelaert erg blij mee was. R.I.P.

22 oktober 2017
Het werk aan De getikte toestand van Gerrit Komrij schiet goed op en de prospectussen zijn op de post. Intekenen voor een op naam gedrukt exemplaar kan tot 1 november.

7 september 2017
Mijn volgende boek wordt de posthume dichtbundel De getikte toestand van Gerrit Komrij. Deze bundel bevat maar liefst 49 tot op heden ongebundelde en ongepubliceerde gedichten die Komrij schreef en bewerkte tussen 1964 en 1967. Het boek verschijnt in hetzelfde formaat als het verwante Een kerkhoflied, wordt geïllustreerd door Luc Boudens, en moet klaar zijn op de Beurs van Kleine Uitgevers in Paradiso op zondag 10 december. Meer informatie volgt.

4 september 2017
Na meer dan twintig jaar heb ik gelegenheid gevonden om van drie uitgaven van Luc Boudens de luxe-exemplaren te binden. Het gaat om Een man van eigen maaksel, waarvan de vijf luxe-exemplaren elk een originele tekening hebben, Vrienden voor het leven, en Laat maar waaien, waarvan de vijf luxe-exemplaren gebonden zijn in perkament. Telkens zijn slechts drie exemplaren bestemd voor de verkoop.

12 augustus 2017
Ik heb een deel van mijn productie op boekwinkeltjes.nl gezet onder de naam De Boekengek. Daar vindt u naast mijn eigen drukken ook overtallige boeken uit mijn privé-bibliotheek, voornamelijk historische werken maar bijvoorbeeld ook een handschrift van Anton van Wilderode en het archief van twee Poperingse hophandelaars uit de negentiende eeuw.

30 juli 2017
Parallellen heeft z'n eerste recensie gekregen in het Haarlems Dagblad.

19 juli 2017
Parallellen is klaar en wordt vrijdag gesigneerd door auteur en beeldend kunstenaar.

14 juli 2017
De in perkament gebonden editie van Buizerd van L.H. Wiener is uitverkocht. Van de gewone editie in karton zijn er nog enkele exemplaren.

7 juli 2017
Deze herfst druk ik een collectie van 50 niet eerder gepubliceerde gedichten van Gerrit Komrij. De uitgave verschijnt op de Beurs van Kleine Uitgevers in Paradiso, Amsterdam, op zondag 10 december om 13u.

1 juli 2017
Deze week begonnen aan Parallellen, tien gedichten van Jean Pierre Rawie naast evenveel tekeningen van Elisa Pesapane. Meer informatie volgt.

22 juni 2017
Drie verhalen van Leo Pleysier is klaar en gesigneerd. De prospectussen zijn op de post.

13 mei 2017
Buizerd van L.H. Wiener is klaar en gesigneerd, en de bestelde exemplaren zijn al op de post.

27 april 2017
Het boekje Een uniek exemplaar van het Diurnale Romanum van 1611 is vorige zaterdag voorgesteld op de algemene vergadering van de Vrienden van het Museum Plantin-Moretus.

14 april 2017
Bloed van Arnon Grunberg is uitverkocht, onder meer door een viersterrenquotering in De Volkskrant.

23 maart 2017
Bloed is vandaag gesigneerd door Arnon Grunberg. De reeds bestelde exemplaren gaan morgen op de post.

27 januari 2017
Gisteren een lezing gegeven over mijn pers op het colloquium "Kunstenaarsboeken en bibliofiele uitgaven in België 1950-2015" in de Koninklijke Bibliotheek te Brussel. De tekst verschijnt later dit jaar in een themanummer van Le Livre et l'Estampe.

23 januari 2017
Leo Pleysier, Een jager in de sneeuw is uitverkocht.

17 januari 2017
Vandaag begonnen aan Bloed van Arnon Grunberg. Het wordt een gebonden boek van 70 blz. en met tien houtsneden en vijf gesneden sierletters door Nicholas Meersschaert.

8 januari 2017
Tussendoor gedrukt: Homo Sapiens van A. Marja, bij de honderdste geboortedag van deze dichter op 8 maart.

4 januari 2017
De komende dagen druk ik een herdenkingskaart die wordt uitgedeeld op de begrafenis van Anna Barnard, dochter van Benno Barnard, te Brede (Sussex) op zaterdag 14 januari. Daarna begin ik aan Bloed van Arnon Grunberg, met houtsneden van Nicholas Meersschaert.

26 december 2016
Het laatste drukwerk van 2016 is klaar en op de post: Het antwoord van A.L. Snijders.

21 december 2016
En nog een reactie op Der Pottwal: "Het is een druk geworden waarvoor je terecht gelukgewenst moet worden: het is een zeer harmonisch werk, de illustraties van de auteur passen zeer goed bij de teksten, en de omvang van deze laatste laat toe een zeer elegant boek te maken, waarbij formaat en dikte in fraai evenwicht zijn. De band is zeer geslaagd: wanneer men hem rechtop stelt, blijft hij overeind - een onloochenbaar teken van kwaliteit. Ook het binnenwerk is onberispelijk. W."

17 december 2016
Een reactie op het ontvangen van Der Pottwal : "Hoe mooi is dit boekje, zo bijzonder. Ik heb het nog niet gelezen, wel in gebladerd. Ik ben nieuwsgierig. Het ligt veilig weggestoken in de garage, klaar om de laatst overgebleven, nu nog volslagen onwetende, Ossemercts te verrassen op kerstavond. Er gaan tranen vloeien, zoveel is zeker. C."

13 december 2016
Mijn deelname aan de Beurs van Bijzonder Uitgevers in Paradiso was een succes, met veel belangstelling en bestellingen voor Der Pottwal. Hier enkele impressies van de beurs.

2 december 2016
Der Pottwal is klaar. De prospectussen gaan maandag op de post.

23 november 2016
Stukje in Knack Focus vandaag over Der Pottwal.

Voor het eerst sinds 2013 neem ik nog eens deel aan de Beurs van Bijzondere Uitgevers in Paradiso, Amsterdam.

20 november 2016
Der Pottwal is rond Sinterklaas klaar. Daarna volgt het kortverhaal Het Antwoord van A.L. Snijders, met een houtsnede van Isabelle Vandenabeele. Het boekje verschijnt in opdracht van Artistiek Bureau, en dus niet bij mij te koop.

9 november 2016
"De Morgen Boeken" had vandaag een stukje over Der Pottwal. Ondertussen heeft Marnix nog extra tekeningen gemaakt voor het boek.

19 oktober 2016
Het volgende boek van deze pers wordt Der Pottwal, een nieuw, ongepubliceerd verhaal van Marnix Peeters, en door hemzelf uitgebreid geïllustreerd. Verschijnt eind dit of begin volgend jaar.

14 oktober 2016
Bibliogenetica of De Bloedlijn van het Boek van Peter Pelckmans is verschenen.
De tweede druk van de Winkelanekdotes van Hugo Boelaert is ook uit.

nieuw GRAFIEK FACSIMILE PROZA
POEZIE grafiek GELEGENHEIDSWERK UITVERKOCHTTerug naar de homepage